Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

Presentatie boek

Presentatie boek Koos van Zomeren "Nog in morgens gemeten" – 26 april 2006

Woensdag 26 april vond tijdens de ledenvergadering van onze vereniging de boekpresentatie plaats van het nieuwe boek van Koos van Zomeren: "Nog in morgens gemeten". In een overvolle zaal van dorpshuis de Poort kreeg allereerst de uitgever van het boek het woord. De uitgever vertelde dat hij zo onder de indruk van het manuscript was dat hij Koos dan ook vanaf zijn vakantieadres heeft opgebeld.

Vervolgens vertelde Koos zelf wat de aanzet tot het schrijven van het boek was en hoe het boek vervolgens vorm heeft gekregen. Daarna kreeg Rudie van Meurs het woord en in een interview met Koos stelde hij hem vragen over het boek en vooral over wat niet geschreven maar soms wel gesuggereerd werd. De eerste vraag van Rudie ontlokte direct een discussie in de zaal want Rudie wilde graag antwoord op de vraag hoe er nu drie morgen in een bunder passen. Enkele boeren in de zaal konden het antwoord geven en Koos kwam tot de conclusie dat een morgen in Herwijnen niet overeenkomt met een morgen volgens de Dikke van Dale. Rudie van Meurs vond het overigens opmerkelijk dat Koos zijn familie zo ophemelde terwijl andere schrijvers vaak het tegenovergestelde doen.

Na afloop van het interview kreeg Jan Terlouw het woord die de eer had om vier boeken te verloten onder de aanwezigen. De heer Terlouw greep meteen zijn kans om aan te halen waarvan hij Koos van Zomeren kende zodat hij zijn eigen boodschap over het welzijn van het varken naar voren kon dragen. Nadat de vier gelukkige prijswinnaars hun boek in ontvangst hadden genomen was het officiële gedeelte van de avond ten einde en kon iedereen nagenieten onder het genot van een drankje.

 

 

 

 

 

 

 


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top