Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

Links

Wist u dat de historische collectie van de bibliotheek van CBS uit zo’n vijf miljoen handgeschreven en gedrukte pagina’s van historische statistische documenten bestaat?

Al geruime tijd is de bibliotheek bezig met het digitaal toegankelijk maken van deze unieke collectie.

Via deze speciale site www.cbs.nl/historisch heeft iedereen er online toegang toe.

http://www.geldersarchief.nl/zoeken/?mizk_alle=herwijnen&mif3=&miview=
Leuke foto's van Herwijnen

http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Herwijnen
Herwijnse huizen op wikimedia.

www.logboekweer.nl
Hier kunt u zien wat het temperatuurverloop te Herwijnen op een bepaalde dag was, of de zon scheen of dat het regende (en wanneer, en hoeveel), of dat er misschien sneeuw lag. En nog veel meer. De overzichten zijn gebaseerd op de uurgegevens van het KNMI, met aanvullende informatie.

www.online-begraafplaatsen.nl
Voor de genealogisch onderzoeker of geïnteresseerde familieleden biedt de site van online-begraafplaatsen veel informatie. Op deze site worden de gegevens op objectieve wijze weergegeven met inachtneming van de gevoelens van de nabestaanden.

www.watwaswaar.nl
Op deze site vindt u historische informatie over elke plek in Nederland en wordt snel en overzichtelijk toegang verkregen tot een groot aantal, soms unieke collecties, van Nederlandse erfgoedinstellingen.

www.gfockert.home.xs4all.nl
Op deze website staan gescande negatieven welke gemaakt zijn door de Herwijnse fotograaf Gerrit van der Wal (1885-1971).

www.salha.nl
Informatie over doop-, trouw- en begraafboeken van kerken in het land van Heusden en Altena, die tot de invoering van de burgerlijke stand in 1811 de belangrijkste bron van administratie van persoonsgegevens vormden, zijn op deze site te vinden.

www.betuwsekring.nl
Deze site is van de Betuwse Kring van prentbriefkaartverzamelaars. Zij willen de kennis tot het verzamelen van prentbriefkaarten verdiepen. Dit is toegespitst op topografische prentbriefkaarten in het algemeen, maar in het bijzonder prentbriefkaarten van Betuwse steden en dorpen.

www.ngv.nl
Als u interesse heeft in stamboomonderzoek is er de site van NGV Computer-genealogie waarop veel informatie te vinden is. Met GDKwin is het mogelijk te zoeken in getranscribeerde bronnen naar personen en tekst. Voorbeelden van dergelijke bronnen zijn onder meer: kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken, lidmatenregisters, rechterlijke en notariële akten, monsterrollen en impostboeken.

www.gelderlandinbeeld.nl
Een gedigitaliseerde beeldcollectie van de Gelderse Bibliotheek is op deze site te bekijken. U vindt hier ruim 1500 foto’s, gravures en ansichtkaarten van Gelderlandse kastelen.

www.mijngelderland.nl
Lees hier meer over de geschiedenis van Gelderland. U kunt hier van alles vinden over de rijke geschiedenis van Gelderland en er zijn diverse links te vinden over gemeente archieven, projecten en genealogie.

www.angelfire.com/mt/hist

Is een Engelstalige website met informatie en leuke weetjes over Herwijnen.

www.hakgenealogie.nl
Informatie over de familie’s Hak, Overheul, Van Vuuren en Van Zanten treft u op deze site.

www.bibliotheekarnhem.nl
Bent u geïnteresseerd in uw Gelderse omgeving? Kom dan naar de Gelderland Bibliotheek met uw vragen, want nergens is zo veel informatie over Gelderland te vinden. U kunt denken aan boeken die de geschiedenis beschrijven, maar ook aan romans die in de omgeving spelen, aan historische tijdschriften, maar ook aan monumentenbeschrijvingen. 200.000 boeken, krantenartikelen, brochures, ansichtkaarten of topografische kaarten staan tot uw beschikking.

www.herrewijnenweb.nl
Genealogische website over de familie Her(re)wijn(en).

www.oudwoerkum.nl

Een klein gedeelte van een grote verzameling over oud “Woerkum” zoals foto’s, krantenartikelen, ansichtkaarten, enz. zijn op deze site te vinden.

www.mijnalbum.nl/EenvoudigOpenbaar/Gelderland/Herwijnen/Fotos

Op de openbare online fotosite “mijn album” treft u allerlei verschillende soorten foto’s aan over Herwijnen.

www.cbs.nl/historisch

Wist u dat de historische collectie van de bibliotheek van CBS uit zo’n vijf miljoen handgeschreven en gedrukte pagina’s van historische statistische documenten bestaat? Al geruime tijd is de bibliotheek bezig met het digitaal toegankelijk maken van deze unieke collectie. Via deze speciale site heeft iedereen er online toegang toe.


Historische (zuster)verenigingen:

www.oud-asperen.nl
www.deheerlijkheidvuren.nl
www.spijkaandelinge.nl/historischevereniging/
www.hkwb.nl
www.voetvanoudheusden.nl


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top