Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

Pinda

Pinda’s pellen - 2 september 2011

De jaarlijkse nazomeravondbijeenkomst is gehouden in een tent aan de Peersteeg. ATG heeft de tent voor de historische vereniging beschikbaar gesteld.
Bij binnenkomst werden de gasten muzikaal onthaald door ons eigen mannenkoor. Dittie van Zee zat in passende kleding in het sfeerhoekje, aan een tafel met pluchen kleed met daarop allerlei oude spellen, appels en peren te schillen. Iedereen die wilde, mocht een stukje proeven.
Na de opening door Dittie nam Bastiaan van theatergroep Pommodoro zo'n 150 leden van onze vereniging tijdens de nazomeravondbijeenkomst mee naar de tijd van weleer. Met de zaal werd het ganzenbordspel gespeeld. Om de beurt mocht met de dobbelsteen worden gegooid. Afhankelijk van het nummer waarop de gans kwam te staan kwam er een onderwerp aan de orde. Er zijn herinneringen opgehaald aan spelletjes, kleding naar school, mattenklopper, grote schoonmaak, eten, etc. Zeer herkenbaar allemaal. De zaal werd bij zijn voorstelling betrokken en mochten hun herinneringen vertellen. Ieder onderwerp werd met een bijpassend bekend lied afgesloten, uiteraard voluit meegezongen door de zaal. Een avond vol gezelligheid met op de tafels, net als vroeger, bakjes met

pinda

 

 

 

 


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top