Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

Lezing met proeverij

  • 09-10-23

BIERREIS NAAR DE MIDDELEEUWEN

woensdag 25 oktober: 19.30 uur inloop / 20.00 uur start lezing

Bierhistoricus Leendert Alberts geeft een lezing (met proeverij!) over de eerste ‘bierrevolutie’ in Nederland, die plaatsvond tussen 1300 en 1600. In die tijd is men begonnen om hop te gebruiken bij de bereiding van bier. Dit was het begin van de Nederlandse bierindustrie, die vanaf dat moment een voortrekkersrol in Europa speelde.

Als docent geschiedenis aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Utrecht en bij de Stichting Bieropleidingen Nederland weet Leendert Alberts alles over bieren. Hij promoveerde in 2015 op de middeleeuwse bierstad Amersfoort.

Bierbrouwen was een van de eerste ambachten tijdens de middeleeuwen en eeuwenlang was bier een eerste levensbehoefte. Leendert neemt ons mee op een reis door de geschiedenis van het bier en geeft antwoord op vragen zoals: Wat dronken de monniken van abdij Marienwaerdt? Hoe smaakt middeleeuws bier? Waarvan werd bier vroeger gemaakt? Is Nederland altijd een exportland van bier geweest?

Het historisch mannenkoor zingt passende (bier)liederen (inhaken en meezingen is toegestaan) en er kunnen verschillende bieren geproefd worden.

De toegang is gratis, maar een bijdrage in de giftenbus wordt zeer gewaardeerd. Graag ontmoeten wij u op onze ledenavond weer in Dorpshuis De Poort om gezellig bij te kletsen.

Uw bestuur.


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top