Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

15 juni zomeravondwandeling

  • 08-06-22

Op woensdag 15 juni a.s. organiseert uw Historische Vereniging weer een zomeravondwandeling met aansluitend een gezellige zomeravondbijeenkomst. Dit keer zijn we te gast bij Jan de Bruijn op Achterweg 68. Vanaf 19.00 uur staat hier de koffie klaar. Wij nodigen u van harte uit om deze avond aanwezig te zijn.

Zomeravondwandeling
De historische wandeling voert door het Boveneind. U kunt starten tussen 19.00 en 20.00 uur vanuit het achterhuis van Jan de Bruijn (vanaf 18.45 uur staat de koffie klaar). Daar wordt de route uitgereikt. De wandeling, met een lengte van ongeveer anderhalve kilometer, kan op eigen gelegenheid worden gelopen of eventueel gefietst.

Diverse bewoners van het Boveneind stellen voor de wandeling hun erf, tuin en/of woning open. Zo komen we langs de pluktuin van Anita van Zandwijk aan de Raaijweg/Bommelweg en kunt u een kijkje nemen bij de klassieke Austin Healey’s van Wim en Lida Janzen aan de Achterweg. Antiquair Gaby van Schagen stelt zijn zelfgebouwde zwarte schuur aan de Waaldijk open, zodat u een blik kunt werpen op zijn werkplaats met bijzondere meubels en andere objecten. Bij de familie Van Arendonk gaat u door de chique voordeur naar binnen om pas tientallen meters verder, via de deur van het achterhuis, weer af te slaan naar de Achterweg. En dat is lang niet alles wat u op de verrassende en zeer gevarieerde route gaat tegenkomen!

Alle locaties zijn tussen 19.00 en 21.00 uur open voor bezichtiging. Wij vragen u zich aan de aanwijzingen van de eigenaren te houden. We zijn tenslotte bij hen te gast!

Zomeravondbijeenkomst
Terug op Achterweg 68, begint omstreeks 20.45 uur het tweede deel van het programma. Daarin zorgt ons eigen historisch mannenkoor voor verschillende aanstekelijke meezingers. Ook kunt u luisteren naar enkele smakelijke verhalen van vroeger. De koffie/thee met lekkers en de drankjes met een hapje zijn gratis. Voor uw vrijwillige bijdrage zal de giftenbus er weer staan. Wij vragen u om zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Komt u toch met de auto, dan kunt u deze parkeren langs de Achterweg. Graag zien wij u op woensdag 15 juni om gezellig ouderwets met elkaar te buurten.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur van Historische Vereniging
“Den Ouden Dijk”


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top