Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

Uitnodiging ledenavond 27 januari in Herwijnen

  • 13-01-16

Dorpshuis de Poort, aanvang 20.00 uur en inloop vanaf 19.30 uur!

Riet Donkeris deze avond onze gastvrouw en aan haar keukentafel in het dorpshuis ontvangt ze (oud) Herwijners met een achtergrond in de middenstand. Zij vertellen in het Herwijns over de tijd dat winkeliers met een lijstje langs de deur kwamen vragen wat voor boodschappen er nodig waren. Die boodschappen werden dan de volgende dag aan huis bezorgd!

Wie?
- Zoals Herman de Jongh, zoon van Manuske en Marie de Jongh die tegenover de Katerdam aan de dijk een winkeltje in levensmiddelen hadden. Later hadden zij de eerste drogisterij in Herwijnen.
- Thea Niessen-van Wijk (dochter van Aai van Wijk Vivo)
- Jan de Kock die bij bakker Van der Bijl in de winkel heeft gestaan.

De avond begint met een film uit 1976van de opening van de ‘nieuwe’ bakkerswinkel van Bakker Hak op het dorpsplein aan de Achterweg. Het koor zingt het broodlied en een medley met toepasselijke meezingers (o.a. wie zal dat betalen, Smidje, kleine café aande haven).

De grote zaal van het dorpshuis zal ingericht zijn met allerlei winkelspullen en reclame artikelen. Zoals een verzameling sigarenbandjes, boeken van Verkade, Flipje-albums, sleutelhangers, speldjes, etc. Ook is er een maquette gemaakt waarop alle winkels langs de dijk zijn aangegeven! Natuurlijk zullen er ook oude foto’s worden vertoond van diverse winkels en bedrijven uit Herwijnen na 1945.

Graag ontmoeten wij u op woensdag27 januariom gezellig met elkaar te buurten!

Uw bestuur

Klik hier voor de uitnodiging in PDF


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top