Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

Reizen in de Tijd

  • 30-09-15

Samen met het Gelders Erfgoed heeft onze vereniging voor de digitale leerlijn “Reizen in de Tijd” voor het thema “om niet te vergeten” een bezoekles ontwikkeld voor groep 8 van de basisschool. Reizen in de Tijd is een project dat plaatselijke historie integreert in de algemene geschiedenisles op school. Tijdens onze bezoekles “Stolpersteinen in Herwijnen” gaan de leerlingen naar o.a. de begraafplaats om de Joodse graven en het gedenkmonument te bekijken maar ook naar de woningen aan de Waaldijk en Molenstraat waar de Stolpersteinen zijn gelegd. Tijdens deze les ontdekken de leerlingen de geschiedenis van de twee Joodse families die tijdens de oorlog in Herwijnen leefden. Alle basisscholen in Gelderland kunnen via de site van Reizen in de Tijd de les afnemen. De historische vereniging zal dan samen met de Zaltbommelse Stichting Mikwe de bezoekles verzorgen.

Ter voorbereiding op het leggen van de Stolpersteinen in oktober 2013 heeft Jeanne van der Schoot, vrijwilligster bij kamp Vugt, een gastles aan groep 7/8 van de Herwijnse basisscholen verzorgd. Deze gastles is in deze bezoekles ook optioneel te boeken.

Meer info over de bezoekles:

https://www.reizenindetijd.nl/bezoeklessen/om-niet-te-vergeten/stolpersteinen-in-herwijnen/

Tekst van de site van Reizen in de Tijd: 'Uitgangspunt is dat je erfgoed kunt zien als een spiegel van onze cultuur; het laat zien hoe het verleden ons heden heeft vormgegeven. Overal waar je kijkt is erfgoed te zien. De landschappen, gebouwen, voorwerpen en verhalen om ons heen zijn door de tijd gevormd en vertellen iets over wie we waren en (willen) zijn. Cultureel erfgoed wordt zorgvuldig gespaard, verzameld, bewaard en geconserveerd. Die bewaarders vind je o.a. in musea, bibliotheken, archieven en historische kringen.'

20130508


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top