Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

Veel activiteiten op de planning voor de komende maanden!

  • 01-03-15

Het is misschien een beetje stil rondom de vereniging, maar achter de schermen wordt er hard aan allerlei projecten en komende activiteiten gewerkt.

Met het project ‘reizen door de tijd’ wordt plaatselijke historie geïntegreerd in de algemene geschiedenislessen op de basisschool. Hiervoor is met het Gelders Erfgoed een lesbrief met bezoekles voor groep 8 van het basisonderwijs over het project “Stolpersteinen” in voorbereiding. Ook is van de stamboom van de familie Van Arendonk allerlei informatie en foto’s aangeleverd bij het Gelders Erfgoed; deze leerlijn begint in groep 3 en loopt door tot groep 8 (foto = trouwfoto Jan-Arie van Arendonk en Heiltje de Jager - opa en oma van Dittie van Zee) .

Daarnaast is de Werkgroep Oogstfeest druk bezig met de voorbereidingen van het historische oogstfeest op 22 augustus. Naast oude vertrouwde deelnemers en activiteiten zijn er nieuwe standhouders en demonstraties. Ook hebben andere Herwijnse verenigingen medewerking toegezegd. Het wordt een prachtig evenement!

In verband met 70 jaar bevrijding staat het verenigingsblad van april/mei vol met nog niet eerder gepubliceerde verhalen, documenten en foto’s over Herwijnen. Met o.a. een verhaal in Herwijns dialect geschreven door Pieter Bijl.

Met de optocht wil de vereniging natuurlijk ook meedoen; maar er moet nog wat geklust worden! Tussendoor is er op 8 april nog de jaarvergadering  met een presentatie van niet eerder vertoonde beelden en documenten met interessante informatie en bijzondere verhalen over de vliegtuigen en de bemanning die in Herwijnen tijdens WO II zijn neergestort (foto 5 = piloot Basil Scarff van de Mustang).

Kortom: dit jaar krijg je nog genoeg van ons te horen en te zien! Houdt facebook, de website en je brievenbus in de gaten!2015Jan-Arie van Arendonk en Heiltje de Jager - opa en oma Dittie van Zee


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top