Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

Als de rook om je hoofd is verdwenen..

  • 28-10-12

Zo heet de lezing die Peter Schipper woensdagavond 24 oktober 2012 in een goed gevulde grote zaal van het dorpshuis in Herwijnen heeft gehouden. De avond stond in het teken van de jaren '60 en de tekst verwijst naar een bekend nummer van Boudewijn de Groot uit die jaren, maar ook naar de verdovende middelen die werden gerookt en waar men "wazig" van in het hoofd werd.

Voorzitter, Joop Kwakernaak, opende de avond in een echte jaren '60 regenjas de avond. Vele thema's uit de jaren '60 kwamen aan de orde: protesten (o.a. tegen de Vietnamoorlog); vrouwenemancipatie (baas in eigen buik); hoe woonde men in die tijd (rotanstoelen); het vervoer (brommers en auto's met de motor in de achterbak), kortom heel veel herkenning.

Tussen diverse thema's door werd door een DJ uit de jaren '80 (Rinie) muziek uit die jaren gedraaid op een platenspeler o.a. the Beatles maar ook naar een nummer van de Zangeres zonder naam werd geluisterd, gelachen en meegezongen. In een originele jaren '60 jurk heeft bestuurslid,

Marianne van Burk, de heer Schipper bedankt. Een gezellige avond waar we veel hebben gehoord en gezien! 


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top