Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

Tweede oogstfeest groot succes!

  • 26-08-12

Samen met de heer Zwart, van de Vervoornstichting en mede-eigenaar van de monumentale boerderij "Den Oude Dijk", heeft burgemeester Van Ruijven zaterdag 25 augustus jl. met een nog echt werkende antieke stoomwals uit 1916 het tweede historische oogstfeest van Herwijnen geopend.

Al stoom spuitend en fluitend kwam de stoomwals vanaf de Achterweg de Katerdam op rijden om voor de oprit naar "Den Oude Dijk" te stoppen. Hier heeft de voorzitter van de historische vereniging "Den Ouden Dijk", die dit historische oogstfeest organiseerde, een openingswoord gesproken waarna de burgemeester nog een korte toespraak heeft gehouden. Chauffeur van de stoomwals, Frank Beijer, heeft daarna uitleg over de stoomwals gegeven.

In 2009 heeft de vereniging voor de eerste keer het oogstfeest georganiseerd; nu in 2012 was de opzet van het oogstfeest groter. Rondom en op de deel en in de keuken van de monumentale boerderij waren diverse oude ambachten te bekijken maar ook kon bijvoorbeeld bij de broodbakker en palingroker gekocht worden. Er waren enkele kramen voor de verkoop van streekproducten, een imker, verkoop van kaas en foto's van Herwijnen.

In de boomgaard naast de boerderij was er een demonstratie schapen drijven. Ook kon men in historische kleding op de foto! Op de weilanden tegenover de boerderij werd op historische wijze geoogst, was er een roofvogelshow, konden kinderen pony rijden, maar stond ook bijvoorbeeld de VANL er met een kraam. Maar was er ook een demonstratie van stationaire motoren, stonden er oude wagens maar ook een antieke brandweerwagen. Over de Katerdam waren er demonstraties van de stoomwals en de stichting stoomspuit uit Gorinchem.  

Kortom een dag voor jong en oud en met voor ieder wat wils!   De historische vereniging kan terugkijken op een zeer geslaagde dag met veel enthousiaste deelnemers en heel veel bezoekers!

oogstfeest3a2012


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top