Agenda

Laatste nieuws

Lid worden?

Wilt u lid worden van onze vereniging? Geef dan u gegevens door via onderstaande formulier:

Gedenkmonument

Uitbreiding gedenkmonument 1940/1945 met een op de vloerplaat geplaatst opengeslagen boek met daarin de namen van de twee in 1949 omgekomen Indiëgangers.

Een jaar na de onthulling van het Gedenkmonument 1940-1945 is het monument uitgebreid met een gedenkteken voor de Herwijnse slachtoffers in Nederlands-Indië. Voorzitter Marinus van Maaren heette de genodigden en belangstellenden van harte welkom en vertelde het publiek waarom de vereniging had besloten om het monument uit te breiden. "Opdat wij niet vergeten" is het uitgangspunt om ook de namen van C. van Zee en S. Bergakker in hardsteen te laten vereeuwigen. Zij sneuvelden in 1949 in Nederlands-Indië en ook deze mensen moeten we herdenken.

Namens de nabestaanden legde bestuurslid Carin Vos een krans bij het monument. Het koor van de vereniging heeft op de begraafplaats nog twee liederen gezongen en daarna heeft secretaris Marjan Pelle iedereen uitgenodigd om nog een kopje koffie te drinken in Dorpshuis de Poort. Daar werd goed gehoor aan gegeven en zodoende kreeg iedereen de gelegenheid om nog wat herinneringen op te halen.

Het Gedenkmonument 1940-1945 is aangemerkt als Nationaal Gedenkmonument voor de herdenking van de oorlogsslachtoffers. Op 4 mei zal voortaan de herdenking dan ook bij dit monument plaatsvinden.

gedenk gedenk1

 


Onze vereniging

De historische vereniging "Den Ouden Dijk" te Herwijnen werd op 28 juni 1996 opgericht.


Meer weten

Adres

p/a Burg. Gaarlandstraat 19

4205 CA Gorinchem

06-24976105

info@denoudendijk.nl

IBAN: NL66RABO0366712314

Back to top